Segla på det adriatiska blå

Hobbyseglare, så väl som proffs, har genom alla tider haft önskedrömmar om att en gång segla det Adriatiska och Egeiska haven, att kryssa mellan Medelhavshamnar och en och annan ö. Med Kroatienresor kan man nu göra verklighet av drömmen med ett skräddarsytt resepaket inklusive segelbåt med eller utan egen kapten. De tar tillvara på billiga flygbiljetter och syr ihop det med en kvalitativ upplevelse på plats på destinationer mindre vanliga för charter.

Familjesegling
Kroatien är en av det små stater som uppkom då Jugoslavien delades upp. Nästan högst upp in den Adriatiska bukten ligger det, inte alltför långt ifrån den italienska gränsen, med den kända, vackra naturen och kustlinjen ner mot Grekland. För en familjesegling är detta utomordentliga förhållanden då vågor och vind är i lagoma mängder, jämfört med större hav. Här kan man slussa sig fram ifrån hamn till hamn i sin egen takt utan stress.

Njuta av soldäck
Vill man inte vara styrman själv kan man njuta av sköna dagsturer, eller om man föredrar att vara till sjös hela tiden, stiga ombord på någon av de många kryssnings båtar som går upp och ner längs kusterna. Speciellt sommartid kan man sitta otaliga timmar på soldäck och skåda ut över ett blankt hav där man bara anar land långt bort i horisonten. Variationerna är många bara man kommit iväg.